Tuesday, October 27, 2009

Pengiktirafan Malaysia terhadap Al-Azhar dan sebaliknya..RM1.21 juta disalurkan melalui kokurikulum persekolahan.. (banyak tu..)

Soalan Tambahan: Apakah usaha kerajaan dalam mengembalikan pengiktirafan Al-Azhar terhadap pelajar-pelajar dari Malaysia??

Jawapan yg diberikan : Ianya melibatkan Kementerian Pengajian Tinggi..

Tiada jawapan yg spesifik diberikan.. Hanya kata2 manis dilontarkan, tiada jawapan ilmiah yg diberikan oleh Menteri @ Tim. Menteri yg berkaitan.. Yg die tau hanya nk kerajaan perpaduan yg dah lapuk.. Cukup2 la tu wahai Batu Pahat.. Itu la bila perjuangan berpaksikan Nationalisme hingga memperkudakan islam untuk mencapai matlamat.. Mengapa tidak dibuka seluas2nya peluang untuk ke Al-Azhar?? Kalau BTN boleh buat, knp xbuat kursus pemantapan bahasa arab untuk meningkatkan lagi kualiti pelajar yg bakal ke Al-Azhar?? Mengapa tidak diperbanyakkan tajaan pelajar ke Al-Azhar?? Apa yg dapat kita lihat, kementerian yg berkaitan seboleh2nya ingin menghalang pelajar untuk melanjutkan pelajaran ke Al-Azhar.. Seakan-akan tu la polisi sebenar kerajaan.. Ni hal JPMK ni, bila la nak masuk parlimen.. Nak dgr jugak apa jawapan menteri berkaitan.. sama2 kita tunggu dan lihat..

No comments:

Post a Comment

Semoga komentar kalian memberi manfaat buat Aljauhary..