Saturday, March 24, 2012

Grand Anual Activity ~Gravity '12~ Mansurah


Alhamdulillah buat julung-julung kalinya Dewan Perwakilan Mahasiswa Mahasiswi Mansurah berjaya menganjurkankan program yang berbentuk riadah dan jaulah luar dari mansurah. Dengan hasil usaha keras adhoc program mencari dana dan membuat persediaan, maka 17 Mac 2012 telah dipilih sebagai tarikh untuk merealisasikan apa yang selama ini dirancang dan disusun rapi.

Berasaskan kepada ukhuwah dan thaqofah (persaudaraan dan pengetahuan), Gravity mengorak langkah maju setapak lagi sebagai medium mendekatkan dan mengeratkan ukhuwah sesama mahasiswa di bumi asing ini dan jauh di perantaun mencari, menggali dan menuntut sebanyak-banyaknya ilmu dan pengalaman.

Seawal jam 5.30pagi lagi, peserta-peserta telah mula berkumpul di dewan pelajar. Dengan wajah dan jiwa yang bersemangat tinggi untuk menempuh suatu pengalaman yang baru dalam diri setiap peserta. Namun, bas yang ditunggu-tunggu tidak kunjung tiba. Sementara menanti bas tiba, aljauhary dan adhoc yang lain menguruskan persiapan akhir sebelum bertolak.Sibuk kira duit....


Pagi yang dingin menyambut peserta-peserta yang tidak sabar untuk menaiki bas termasuk aljauhary.


Bertukar-tukar pandangan sambil menanti bas yang masih belum berkunjung tiba..


Setelah beberapa jam menunggu, akhirnya bas yang ditunggu sampai jua.  Sebelum menaiki bas, peserta dibahagikan kepada empat kumpulan. Kumpulan satu dan tiga menaiki bas yang sama. Manakala kumpulan dua dan empat menaiki bas seterusnya.


Membahagikan kumpulan.. "Test suara.. Sound check.. sound chek.. Oppsss.. Hehehe.. =) "


"Mari rapat-rapat semuanya..."


Menjawab beberapa persoalan dari peserta yang ada persoalan..


Di tengah perjalanan, tayar bas pecah. Terpaksa mengambil sedikit masa untuk mengantikan dengan tayar simpanan..


Keadaan tayar yang pecah itu...


Pemilik bas berusaha menggantikan tayar yang pecah..


Aljauhary tidak ketinggalan membantu dalam mempercepatkan kerja-kerja pemandu bas agar tidak terlalu lama di tengah jalan..


Sambil pemandu bas mengemas barang dan alat gantian tayar, aljauhary tidak ketinggalan bergambar kenangan  bersama rakan-rakan yang lain sebagai memori untuk masa yang akan datang."Dahhh... Jommmm.. Tayar dah siap ganti.. Bas nak bergerak dah..."


Seusai sahaja sampai di pantai Baltim, beberapa adhoc membuat sedikit taklimat kepada peserta berkenaan ruanglingkup tugasan mereka.

 


Selaku timbalan pengarah merangkap unit pengisian, aljauhary tidak ketinggalan menyampaikan sedikit taklimat dan tentatif program serta meraikan keterlibatan peserta yang menyertai Gravity '12 kali ini..


Antara aktiviti yang dijalankan, bola sepak pantai.


Tarik tali..


Peserta bersemangat tarik tali..

Nantikan post yang kedua kerana ada beberapa gambar yang masih dalam simpanan rakan lain masih lagi tidak sempat untuk copy...

Semoga berjumpa lagi...
 


1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Semoga komentar kalian memberi manfaat buat Aljauhary..